Bene Gábor

Üdvözöllek a honlapon!

University Of Szeged

Sokan gondolhatják, mint ahogy én is gondoltam anno, hogy ez mekkora egy jó egyetem. Természetesen van aki továbbra is így gondolja és van aki úgy vélekedik, mint én, hogy azért ennél többet várna az ember egy ilyen nagy hírű egyetemtől. Bár a mai felsőoktatásban az ember nem sokat várhat, amíg a rendszerből nagy számban olyan emberek kerülhetnek ki, akik a piaci szereplők elvárásaitól első pillanatra köpni nyelni nem tudnak, és a szektor tagjainak kalkulálni kell egy viszonylag hosszadalmas betanítási idővel, addig úgy érzem a dolgok nem a legjobb mederben haladnak. Röviden túl sok elmélet, túl kevés idő alatt, minimális hasznosítható gyakorlati ismeret.

Nem szólva a korrupt hallgatói önkormányzatokról, amik valójában jó alapanyagot képeznek a városi képviselő testületeknek, mivel masszívan az egyéni érdek érvényesítésről, mutyiról, furásokról szól az egész. De akkor ki képviseli a hallgatók érdekeit??? :S

A tanerő munkáját mindenki véleményezze maga, elég nagy a szórás a "mekkora szemét - atom jó fej" skálán, általába véve, ha az ember nem tudja jó emberhez felvenni a gyakot könnyű a bukta, az előadók jó részét illetően sajnos több a rossz, mint a jó, olyan értelemben véve, hogy könnyen bele fut az ember abba, hogy még az első előadás előtt pozitívnak ítéli meg a tárgyat(nagyon jó), az első pár előadás után pedig arra jut, hogy aludni otthon is tud. Nincs mit tenni, egyszerűen annyira minősíthetetlenül rossz egyesek előadói készsége, hogy az embernek minden erejét meg kell feszíteni, hogy a koncentrációját ne veszítse el.

Amúgy maga a város király!

Az egyetem honlapja