Kurzus címe: | Élelmiszerbiztonság |
Kurzus kódja: | BTCS091E-2 (BTCS (B Biológus Tanszékcsoport közös tárgyai)) |
Kurzus típusa: | _Előadás, _Kollokvium |
Melyik szakon: | biológus (E) (TTIK Természettudományi és Informatikai Kar) |
Melyik képzési programban: | Biológus_N [B003_N] (E) (nappali tagozat) |
Tárgyelem megnevezés: | Speciális kurzus |
Javasolt legkorábbi félév: | 8 |
Kötelező: | Kötelezően választható |
Mikor: | Hétfő 16:00 |
Hol: | Mikrobiológia szemináriumi terem |
Oktató(k): | Fehér László Dr.. |
Meghirdető tanszék: | Biológus Tanszékcsoport |
Kreditek száma: | 2 |
Óraszám: | Heti 2 |
Maximális létszám: | 15 |
Leírás: | Tematika: 1. Élelmiszerek biztonságát befolyásoló tényezők (4 óra) - A hőmérséklet hatása, a mikroorganizmusok optimális hőigénye. A sterilezés fogalma, kinetikája, a fagyasztás hatása a mikrobákra. - A vízaktivitás fogalma, mérési módszerek, mikrobá |