| Kurzus címe: | Élelmiszerbiztonság |
| Kurzus kódja: | BTCS091E-2 (BTCS (B Biológus Tanszékcsoport közös tárgyai) ) |
| Kurzus típusa: | _Előadás, _Kollokvium |
| Melyik szakon: | biológus (E) (TTIK Természettudományi és Informatikai Kar) |
| Melyik képzési programban: | Biológus_N [B003_N] (E) (nappali tagozat) |
| Tárgyelem megnevezés: | Speciális kurzus |
| Javasolt legkorábbi félév: | 7 |
| Kötelező: | Kötelezően választható |
| Mikor: | {Kedd 16:00-17:30} |
| Hol: | {Mikrobiológia szemináriumi terem} |
| Oktató(k): | Fehér László Dr.. |
| Meghirdető tanszék: | Biológus Tanszékcsoport |
| Kreditek száma: | 2 |
| Óraszám: | Heti 2 |
| Maximális létszám: | 12 |
| Leírás: | Tematika: 1. Élelmiszerek biztonságát befolyásoló tényezők (4 óra) - A hőmérséklet hatása, a mikroorganizmusok optimális hőigénye. A sterilezés fogalma, kinetikája, a fagyasztás hatása a mikrobákra. - A vízaktivitás fogalma, mérési módszerek, mikrobá |