A Tantervi követelmények fogalmairól itt olvashatsz

Jelmagyarázat:MK - mérföldkő;TT/KPR - tantárgy vagy becsatolt képzési program;TE, Tantárgyelem - tantárgy tárgyeleme;Kötelező - megnevezés vastagon szedve;Kötelezően választható - megnevezés normál módon szedve;Szabadon választható - megnevezés dőlten szedve;Szakirányon kötelező mérföldkő - megnevezés dőlt vastagon szedve;++: ismételten felvehető;<< - kurzusfelvétel előfeltétele;~~ - párhuzamosan felveendő;@@ - vizsga előfeltétele;0,1,... - ajánlott félév(ek) és kredit;k: kreditpontok

Signs and abbreviations used:MK - milestones;TT/KPR - subject or included curriculum;TE - topic in a subject;Obligatory - printed in bold;Facultative - printed in normal;Optional - printed in italic;Obligatory in a branch - printed in bold and italic;++: can be admitted more than once;<< - precondition;~~ - parallel condition;@@ - precondition of the exam;0,1,... - recommended semester(s) with the creditpoints;k: creditpoints

Szegedi Tudományegyetem,SZÉF Szegedi Élelmiszeripari Főisk. Kar,SZÉF Szegedi Élelmiszeripari Főisk. Kar,Bachelor képzés,2006.08.16 8:04:25

Élelmiszermérnök (BSc) levelező (LEM_A)

Oklevél - Diploma:Élelmiszermérnök levelező,Levelező tagozat,180 kredit/creditpoints, 8 félév/semesters,nem tanárképes, nem párosítható, 729 tantermi óra/contact hours
Szakirányok - Branches
Állati eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány
Növényi eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány
Ösvények - Branches of studies
Állati eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány
Növényi eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány
MKTT/KPRTantárgyelem - Topic in the subject012345678
MK-LEMA Élelmiszermérnök; Teljesítendő:min. 210k legalább 2 tantárgyból
MKTT/KPRTantárgyelem - Topic in the subject012345678
MK-LEMA-T Törzsképzés; Teljesítendő:min. 140k
LEMAT010 Matematika;teljesítendőmin. 8k
LEMAT011 Matematika 1.,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll
4






LEMAT013 Matematika 2.,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT011

4





LEMAT020 Alkalmazott informatika;teljesítendőmin. 4k
LEMAT021 Alkalmazott informatika 1.,SZÉF Gyakorlat, félévre 8 óra,gyj
2






LEMAT022 Alkalmazott informatika 2.,SZÉF Gyakorlat, félévre 8 óra,gyj; <<LEMAT021

2





LEMAT030 Biometria;teljesítendőmin. 2k
LEMAT031 Biometria,SZÉF Gyakorlat, félévre 8 óra,gyj




2


LEMAT040 Általános és szervetlen kémia;teljesítendőmin. 6k
LEMAT041 Általános és szervetlen kémia,SZÉF Előadás, félévre 20 óra,koll
6






LEMAT050 Szerves és biokémia;teljesítendőmin. 6k
LEMAT051 Szerves és biokémia,SZÉF Előadás, félévre 20 óra,koll; <<LEMAT041

6





LEMAT060 Biológia;teljesítendőmin. 4k
LEMAT061 Biológia,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll
4






LEMAT070 Élelmiszeripari nyersanyagismeret;teljesítendőmin. 3k
LEMAT071 Élelmiszeripari nyersanyagismeret,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll

3





LEMAT080 Általános mikrobiológia;teljesítendőmin. 4k
LEMAT081 Általános mikrobiológia,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT061

4





LEMAT090 Fizika;teljesítendőmin. 8k
LEMAT091 Fizika 1.,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll
4






LEMAT093 Fizika 2.,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT091

4





LEMAT100 Elektrotechnika;teljesítendőmin. 4k
LEMAT101 Elektrotechnika,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll


4




LEMAT110 Gépészeti alapismeretek;teljesítendőmin. 3k
LEMAT111 Gépészeti alapismeretek,SZÉF Gyakorlat, félévre 15 óra,gyj
3






LEMAT120 Közgazdaságtan;teljesítendőmin. 3k
LEMAT121 Közgazdaságtan,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll


3




LEMAT140 Élelmiszerkémia;teljesítendőmin. 6k
LEMAT141 Élelmiszerkémia,SZÉF Előadás, félévre 20 óra,koll; <<LEMAT051


6




LEMAT150 Élelmiszeranalitika;teljesítendőmin. 6k
LEMAT151 Élelmiszeranalitika,SZÉF Előadás, félévre 20 óra,koll; <<LEMAT051



6



LEMAT160 Élelmiszer- és ipari mikrobiológia;teljesítendőmin. 6k
LEMAT161 Élelmiszermikrobiológia,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT081


4




LEMAT163 Ipari mikrobiológia,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll; <<LEMAT081



2



LEMAT170 Higénia;teljesítendőmin. 3k
LEMAT171 Higénia,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll; <<LEMAT081




3


LEMAT180 Élelmiszerbiztonság alapjai;teljesítendőmin. 3k
LEMAT181 Élelmiszerbiztonság alapjai,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll; <<LEMAT081




3


LEMAT190 Méréstechnika és automatizálás;teljesítendőmin. 4k
LEMAT191 Méréstechnika és automatizálás,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT101



4



LEMAT200 Élelmiszeripari műveletek;teljesítendőmin. 18k
LEMAT201 Élelmiszeripari műveletek 1.,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll; <<LEMAT091




2


LEMAT203 Élelmiszeripari műveletek 2.,SZÉF Előadás, félévre 20 óra,koll; <<LEMAT201





5

LEMAT205 Élelmiszeripari műveletek 3.,SZÉF Előadás, félévre 20 óra,koll; <<LEMAT203






5
LEMAT207 Élelmiszeripari műveletek 4.,SZÉF Előadás, félévre 20 óra,koll; <<LEMAT205







6
LEMAT210 Munkavédelem;teljesítendőmin. 1k
LEMAT211 Munkavédelem,SZÉF Előadás, félévre 5 óra,m3





1

LEMAT220 Élelmiszeripari alapgépek;teljesítendőmin. 3k
LEMAT221 Élelmiszeripari alapgépek,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,m3


1




LEMAT230 Élelmiszeripari minőségirányítás alapjai;teljesítendőmin. 3k
LEMAT231 Élelmiszeripari minőségirányítás alapjai,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll





1

LEMAT240 Élelmiszertechnológia alapjai;teljesítendőmin. 10k
LEMAT241 Élelmiszertechnológia alapjai 1.,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT071



4



LEMAT243 Élelmiszertechnológia alapjai 2.,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT241




4


LEMAT245 Élelmiszertechnológia alapjai 3.,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll; <<LEMAT243





2

LEMAT250 Élelmiszeripari gazdaságtan;teljesítendőmin. 5k
LEMAT251 Élelmiszeripari gazdaságtan,SZÉF Előadás, félévre 15 óra,koll; <<LEMAT121



5



LEMAT260 Gazdasági és élelmiszeripari jog;teljesítendőmin. 2k
LEMAT261 Gazdasági és élelmiszeripari jog,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3






2
LEMAT400 Szakdolgozat;teljesítendőmin. 15k
LEMAT401 Szakdolgozat 1.,SZÉF Tanulmányi foglalkozás egyéb, félévre 20 óra,m3






7
LEMAT402 Szakdolgozat 2.,SZÉF Tanulmányi foglalkozás egyéb, félévre 8 óra,m3







8
LEMAT500 Választható tárgyak;teljesítendő
MK-LEMA-K Közös (áll. és. növ.) tárgyak; Teljesítendő:min. 6k
LEMAK010 Minőségbiztosítási rendszerek;teljesítendőmin. 4k
LEMAK011 Minőségbiztosítási rendszerek 1.,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll; <<LEMAT231






2
LEMAK013 Minőségbiztosítási rendszerek 2.,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,koll; <<LEMAK011







2
LEMAK020 Élelmiszeripari környezetgazdálkodás;teljesítendőmin. 2k
LEMAK021 Élelmiszeripari környezetgazdálkodás,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3




2


MK-LEMA-A Állati er. szakmai tárgyak; Teljesítendő:min. 24k legalább 12 tantárgyból
LEMAA010 Iparági technológia állati er.;teljesítendőmin. 18k
LEMAA011 Húsipari technológia,SZÉF Előadás, félévre 25 óra,koll; <<LEMAT141; <<LEMAT161





6

LEMAA013 Baromfiipari technológia,SZÉF Előadás, félévre 25 óra,koll; <<LEMAT141; <<LEMAT161






6
LEMAA015 Tejipari technológia,SZÉF Előadás, félévre 25 óra,koll; <<LEMAT141; <<LEMAT161







6
LEMAA020 Iparági szakmai gépek állati er.;teljesítendőmin. 6k
LEMAA021 Húsipari gépek,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3; <<LEMAT221





2

LEMAA023 Baromfiipari gépek,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3; <<LEMAT221






2
LEMAA025 Tejipari gépek,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3; <<LEMAT221







2
MK-LEMA-N Növényi eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány; Teljesítendő:min. 24k legalább 12 tantárgyból
LEMAN010 Iparági technológia növényi ny.;teljesítendőmin. 18k
LEMAN011 Sütőipari technológia,SZÉF Előadás, félévre 25 óra,koll; <<LEMAT141; <<LEMAT161





6

LEMAN013 Malomipari technológia,SZÉF Előadás, félévre 25 óra,koll; <<LEMAT141; <<LEMAT161






6
LEMAN015 Édesipari technológia,SZÉF Előadás, félévre 25 óra,koll; <<LEMAT141; <<LEMAT161







6
LEMAN020 Iparági szakmai gépek növényi er.;teljesítendőmin. 6k
LEMAN021 Sütőipari gépek,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3; <<LEMAT221





2

LEMAN023 Malomipari gépek,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3; <<LEMAT221






2
LEMAN025 Édesipari gépek,SZÉF Előadás, félévre 10 óra,m3; <<LEMAT221







2

Ösvény - Branch: Állati eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány; Kreditpontszám - Creditpoints: 210

MK-LEMA Élelmiszermérnök
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • A mérföldkő és a beágyazott mérföldkövek tárgyaiból legalább 210 kredit összegyüjtése, ebből ezen az ösvényen 40 kredit követelmény
  • A mérföldkő kötelezően választható tantárgyaiból legalább 2 tantárgy teljesítendő
  • A beágyazott kötelező mérföldkövek teljesítése
  • MK-LEMA-T Törzsképzés
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • Kötelező tantárgyak száma 26.
  • Kötelezően választható tantárgyak száma 1.
  • A mérföldkő tárgyaiból legalább 140 kredit összegyüjtése
  • A kötelező tantárgyak teljesítése
  • MK-LEMA-K Közös (áll. és. növ.) tárgyak
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • Kötelező tantárgyak száma 2.
  • A mérföldkő tárgyaiból legalább 6 kredit összegyüjtése
  • A kötelező tantárgyak teljesítése
  • MK-LEMA-A Állati er. szakmai tárgyak
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • Kötelező tantárgyak száma 2.
  • A mérföldkő tárgyaiból legalább 24 kredit összegyüjtése
  • A kötelező tantárgyak teljesítése
  • A mérföldkő kötelezően választható tantárgyaiból legalább 12 tantárgy teljesítendő
  • Ösvény - Branch: Növényi eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány; Kreditpontszám - Creditpoints: 210

    MK-LEMA Élelmiszermérnök
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • A mérföldkő és a beágyazott mérföldkövek tárgyaiból legalább 210 kredit összegyüjtése, ebből ezen az ösvényen 40 kredit követelmény
  • A mérföldkő kötelezően választható tantárgyaiból legalább 2 tantárgy teljesítendő
  • A beágyazott kötelező mérföldkövek teljesítése
  • MK-LEMA-T Törzsképzés
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • Kötelező tantárgyak száma 26.
  • Kötelezően választható tantárgyak száma 1.
  • A mérföldkő tárgyaiból legalább 140 kredit összegyüjtése
  • A kötelező tantárgyak teljesítése
  • MK-LEMA-K Közös (áll. és. növ.) tárgyak
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • Kötelező tantárgyak száma 2.
  • A mérföldkő tárgyaiból legalább 6 kredit összegyüjtése
  • A kötelező tantárgyak teljesítése
  • MK-LEMA-N Növényi eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány
  • A mérföldkő teljesítése kötelező
  • Kötelező tantárgyak száma 2.
  • A mérföldkő tárgyaiból legalább 24 kredit összegyüjtése
  • A kötelező tantárgyak teljesítése
  • A mérföldkő kötelezően választható tantárgyaiból legalább 12 tantárgy teljesítendő
  • Szakterületi tárgyak részletes felsorolása - Subjects and topics in detail

    LEMA-A Állati eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány modul

    LEMAA010 Iparági technológia állati er.
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    Teljesítendő:min. 18 kredit
    LEMAA011 Húsipari technológia SZÉF Előadás Kötelező 25 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAA013 Baromfiipari technológia SZÉF Előadás Kötelező 25 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAA015 Tejipari technológia SZÉF Előadás Kötelező 25 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 8. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAA020 Iparági szakmai gépek állati er.
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    Teljesítendő:min. 6 kredit
    LEMAA021 Húsipari gépek SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAA023 Baromfiipari gépek SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAA025 Tejipari gépek SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 8. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék

    LEMA-K Közös (áll. és. növ.) tárgyak modul

    LEMAK010 Minőségbiztosítási rendszerek
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék. Felelős oktató:Marosi Tibor Dr.
    Teljesítendő:min. 4 kredit
    LEMAK011 Minőségbiztosítási rendszerek 1. SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    LEMAK013 Minőségbiztosítási rendszerek 2. SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 8. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    LEMAK020 Élelmiszeripari környezetgazdálkodás
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék. Felelős oktató:László Zsuzsanna Dr.
    Teljesítendő:min. 2 kredit
    LEMAK021 Élelmiszeripari környezetgazdálkodás SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 5. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék

    LEMA-N Növényi eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirány modul

    LEMAN010 Iparági technológia növényi ny.
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    Teljesítendő:min. 18 kredit
    LEMAN011 Sütőipari technológia SZÉF Előadás Kötelező 25 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAN013 Malomipari technológia SZÉF Előadás Kötelező 25 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAN015 Édesipari technológia SZÉF Előadás Kötelező 25 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 8. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAN020 Iparági szakmai gépek növényi er.
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    Teljesítendő:min. 6 kredit
    LEMAN021 Sütőipari gépek SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAN023 Malomipari gépek SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAN025 Édesipari gépek SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 8. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék

    LEMA-T Alapozó és szakmai törzsanyag modul

    LEMAT010 Matematika
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    Teljesítendő:min. 8 kredit
    LEMAT011 Matematika 1. SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 1. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT013 Matematika 2. SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 2. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT020 Alkalmazott informatika
    Felelős tanszék: Műszaki és Informatika Tanszék
    Teljesítendő:min. 4 kredit
    LEMAT021 Alkalmazott informatika 1. SZÉF Gyakorlat Kötelező 8 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Gyakorlati jegy (ötfokozatú)
    Javasolt felvétele: a képzés 1. félévében. Kurzushirdető tanszék: Műszaki és Informatika Tanszék
    LEMAT022 Alkalmazott informatika 2. SZÉF Gyakorlat Kötelező 8 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Gyakorlati jegy (ötfokozatú)
    Javasolt felvétele: a képzés 2. félévében. Kurzushirdető tanszék: Műszaki és Informatika Tanszék
    LEMAT030 Biometria
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    Teljesítendő:min. 2 kredit
    LEMAT031 Biometria SZÉF Gyakorlat Kötelező 8 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Gyakorlati jegy (ötfokozatú)
    Javasolt felvétele: a képzés 5. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT040 Általános és szervetlen kémia
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    Teljesítendő:min. 6 kredit
    LEMAT041 Általános és szervetlen kémia SZÉF Előadás Kötelező 20 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 1. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT050 Szerves és biokémia
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék. Felelős oktató:Kovács Erzsébet Dr.
    Teljesítendő:min. 6 kredit
    LEMAT051 Szerves és biokémia SZÉF Előadás Kötelező 20 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 2. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT060 Biológia
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    Teljesítendő:min. 4 kredit
    LEMAT061 Biológia SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 1. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT070 Élelmiszeripari nyersanyagismeret
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    Teljesítendő:min. 3 kredit
    LEMAT071 Élelmiszeripari nyersanyagismeret SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 3kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 2. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT080 Általános mikrobiológia
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    Teljesítendő:min. 4 kredit
    LEMAT081 Általános mikrobiológia SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 2. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT090 Fizika
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    Teljesítendő:min. 8 kredit
    LEMAT091 Fizika 1. SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 1. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT093 Fizika 2. SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 2. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT100 Elektrotechnika
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    Teljesítendő:min. 4 kredit
    LEMAT101 Elektrotechnika SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 3. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT110 Gépészeti alapismeretek
    Felelős tanszék: Műszaki és Informatika Tanszék
    Teljesítendő:min. 3 kredit
    LEMAT111 Gépészeti alapismeretek SZÉF Gyakorlat Kötelező 15 óra / 3kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Gyakorlati jegy (ötfokozatú)
    Javasolt felvétele: a képzés 1. félévében. Kurzushirdető tanszék: Műszaki és Informatika Tanszék
    LEMAT120 Közgazdaságtan
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    Teljesítendő:min. 3 kredit
    LEMAT121 Közgazdaságtan SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 3kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 3. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    LEMAT140 Élelmiszerkémia
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék. Felelős oktató:Horváthné dr. Almássy Katalin
    Teljesítendő:min. 6 kredit
    LEMAT141 Élelmiszerkémia SZÉF Előadás Kötelező 20 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 3. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT150 Élelmiszeranalitika
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    Teljesítendő:min. 6 kredit
    LEMAT151 Élelmiszeranalitika SZÉF Előadás Kötelező 20 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 4. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT160 Élelmiszer- és ipari mikrobiológia
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék. Felelős oktató:Fenyvessy József Dr.
    Teljesítendő:min. 6 kredit
    LEMAT161 Élelmiszermikrobiológia SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 3. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT163 Ipari mikrobiológia SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 4. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAT170 Higénia
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    Teljesítendő:min. 3 kredit
    LEMAT171 Higénia SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 3kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 5. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT180 Élelmiszerbiztonság alapjai
    Felelős tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    Teljesítendő:min. 3 kredit
    LEMAT181 Élelmiszerbiztonság alapjai SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 3kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 5. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertudományi Tanszék
    LEMAT190 Méréstechnika és automatizálás
    Felelős tanszék: Műszaki és Informatika Tanszék
    Teljesítendő:min. 4 kredit
    LEMAT191 Méréstechnika és automatizálás SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 4. félévében. Kurzushirdető tanszék: Műszaki és Informatika Tanszék
    LEMAT200 Élelmiszeripari műveletek
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    Teljesítendő:min. 18 kredit
    LEMAT201 Élelmiszeripari műveletek 1. SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 5. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT203 Élelmiszeripari műveletek 2. SZÉF Előadás Kötelező 20 óra / 5kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT205 Élelmiszeripari műveletek 3. SZÉF Előadás Kötelező 20 óra / 5kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT207 Élelmiszeripari műveletek 4. SZÉF Előadás Kötelező 20 óra / 6kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 8. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT210 Munkavédelem
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    Teljesítendő:min. 1 kredit
    LEMAT211 Munkavédelem SZÉF Előadás Kötelező 5 óra / 1kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Műveletek és Környezettechnika Tanszék
    LEMAT220 Élelmiszeripari alapgépek
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    Teljesítendő:min. 3 kredit
    LEMAT221 Élelmiszeripari alapgépek SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 1kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 3. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAT230 Élelmiszeripari minőségirányítás alapjai
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    Teljesítendő:min. 3 kredit
    LEMAT231 Élelmiszeripari minőségirányítás alapjai SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 1kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    LEMAT240 Élelmiszertechnológia alapjai
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    Teljesítendő:min. 10 kredit
    LEMAT241 Élelmiszertechnológia alapjai 1. SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 4. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAT243 Élelmiszertechnológia alapjai 2. SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 4kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 5. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAT245 Élelmiszertechnológia alapjai 3. SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 6. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAT250 Élelmiszeripari gazdaságtan
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    Teljesítendő:min. 5 kredit
    LEMAT251 Élelmiszeripari gazdaságtan SZÉF Előadás Kötelező 15 óra / 5kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Kollokvium
    Javasolt felvétele: a képzés 4. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    LEMAT260 Gazdasági és élelmiszeripari jog
    Felelős tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    Teljesítendő:min. 2 kredit
    LEMAT261 Gazdasági és élelmiszeripari jog SZÉF Előadás Kötelező 10 óra / 2kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszeripari Gazdaságtan és Marketing Tanszék
    LEMAT400 Szakdolgozat
    Felelős tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    Teljesítendő:min. 15 kredit
    LEMAT401 Szakdolgozat 1. SZÉF Tanulmányi foglalkozás egyéb Kötelező 20 óra / 7kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 7. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAT402 Szakdolgozat 2. SZÉF Tanulmányi foglalkozás egyéb Kötelező 8 óra / 8kredit
    A tárgyelem nem ismételhető. Teljesítés módja: Minősítés háromfokozatú
    Javasolt felvétele: a képzés 8. félévében. Kurzushirdető tanszék: Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodási Tanszék
    LEMAT500 Választható tárgyak
    Felelős tanszék: SZÉF Szegedi Élelmiszeripari Főisk. Kar
    Teljesítendő: