Michael Knight

Michael Knight eredetileg Michael Arthur Long néven született a nevadai Renóban, 1949-ben. Családi hátteréről keveset lehet tudni. Annyi ismeretes, hogy szülei munkások voltak, édesapja halott, valamint az, hogy legalább két nővére van. Michael húsz éves korától a vietnami háborúban szolgált, ahol hírszerző tevékenységet folytatott három évig a zöldsapkások irányítása alatt. A harcok során a Vietkong erők elfogták, fogolytáborba került, ahonnan egymaga tudott csak megszökni. A szökés közben komoly fejsérülést kapott, szétrepedt koponyáját egy fémlappal pótolták. A háború után visszatért Renoba, ahol rendőrnek állt és 10 évig szolgált. 1982-ben nyomozó hadnaggyá léptették elő. A pilot epizódban, Long (akit ekkor Larry Anderson játszott) nyomozót elárulták, és majdnem meg is gyilkolták egy közvetlen közelről leadott fejlövéssel. Tanya Walker (akit Phyllis Davis alakított) akarta megölni, akit Michael addig társának hitt az ipari kémkedéses esetben. Long nyomozótársát, Muntzyt, Tanyának sikerült megölnie. Long megmenekülését a koponyájában lévő vaslemeznek köszönheti, ami megállította a lövést. Ennek ellenére az súlyos sérüléseket okozott; szétroncsolta Long arcát.

A nyilvánosság előtt Michaelt halottnak nyilvánították; a Jogért és Igazságért Alapítvány (FLAG) révén új személyazonosságot kapott. Ez a pilot epizódból derül ki, melynek címe Nehéz örökség (Angolul: A főnix lovagja). A cím szimbolikusan utal Michael autójára, a Pontiac Firebird Trans Amra, aminek kapotáján egy óriási tűzmadarat, tehát főnixet ábrázoló matrica található. A főnix általában az újjászületés szimbóluma, és amikor Michael a motorháztetőn összeesik, ez sejteti a jövőbeli eseményeket.

A Jogért és Igazságért Alapítvány egy magántulajdonban lévő, a bűnözés ellen harcoló ága a Knight Alapítványnak, egy milliárdos emberbarát, Wilton Knight szervezetének. A pilot epizód második részében Wilton Knight (Richard Basehart) meghal egy ismeretlen betegségben. Long visszatér, immár Michael Knight néven, és új arccal, amit arcplasztikával kapott. Ezt az arcot a fiatal Wiltonról és annak kitagadott fiáról, Garth-ról mintázták. KITTel, a fejlett technológiájú autójával együtt Michael beleegyezik abba, hogy bekapcsolódik Wilton Knight hadjáratába a bűnözés ellen. A feladatokat általában a FLAG új igazgatója, Wilton Knight jóbarátja és bizalmasa, Devon Miles (Edward Mulhare) bízza rá. Michaelt erre a feladatra az önvédelem tökéletes ismerete, intelligenciája, jogi ismeretei és tapasztalatai, és önállósága miatt választották.

Michael Knight egy különleges hős volt, egyfajta modern lovag, aki mindig kitért az erőszaktól és nem használt fegyvereket ha nem volt szükséges. Bár Michael csaknem összes ügye Dél-Kaliforniában volt; ahol a FLAG székhelyét építették fel, nem minden küldetése zajlott itt. Az Egyesült Államok bármelyik részébe elutazhatott ha ott kellett harcolnia, és néha még Mexikó határait is átlépte az igazság nevében.

KITT

KITT - vagy Kitt - a Knight Industries Two Thousand (Knight Ipari Művek Kétezres) autó mikroprocesszorának vokális kivetülése, vagyis a számítógép hangja. A magyar szinkronját Versényi László adja, az eredeti hangja William Daniels volt.

KITT legfontosabb programja az emberi élet védelme. KITT reakcióideje 1 nanomásodperc, memóriakapacitása 1000 megabyte (vitatott, hogy ez utóbbi adat RAM, vagy merevlemez kapacitásnak felel-e meg.) Leglátványosabb funkciói: Turbo Boost, Ski Mod, Auto Cruse, SPM(azaz super pursuit mode).

KITT a Knight Ipari Művek második autója (az első KARR, a knight automata robogó robot volt); ami egy sok tekintetben módosított 1982-es Pontiac Trans Am. Kifejezetten üzemanyag-takarékos, emellett azonban képes akár 300 mérföldes óránkénti sebességre. Külső vázát egy úgynevezett Molekuláris Ötvözésű Héj (Molecular Bonded Shell) alkotja, amely Devon szerint: „Nem fém és nem is üvegszál”. Az anyagnak három fő alkotóeleme van, Wilton Knight akarata szerint senki sem ismerheti egyszerre mindhárom alkotóelemet, az egyik ilyen személy Devon Miles, egy másik pedig Svájcban él. A különleges borítás segítségével az autó szinte sérthetetlen. KITT képes magát vezetni a lámpája alatt elhelyezett két kamera segítségével és az autó elején látható piros szkennerrel. Ez elküldi az információkat a számítógépnek, majd azt kivetíti a műszerfalon található két monitorra ami a bent ülőknek hasznos lehet.

KITT személyisége komoly fejlődésen ment át a sorozat folyamán. Az elején leginkább naiv és gyermekszerű volt, nem értette a humort, a vallást, saját fogalmazása szerint képtelen volt emberi érzések átélésére. Ez azonban később megváltozott, és kibontakozó személyisége egy „reneszánsz emberré” tette a mesterséges intelligenciát (legalábbis így nyilatkozott róla William Daniels).

KITT rendszámtáblája szerint (amit csak hátul hord) kaliforniai, jelzése: KNIGHT.

Devon Miles

Devon Miles a Jogért és Igazságért Alapítvány ügyvezető igazgatója. Ősei Skóciából, Argyll megyéből származnak. Édesapját Ericnek hívták. Jóbarátja Wilton Knightnak, akivel a második világháború alatt ismerkedtek meg. Devon vérbeli angol úriember, aki nem igazán érti a Michael-féle amerikaiak lezserségét, s ezzel néha akarva-akaratlanul a nevetség tárgyává válik. Hidegvére, tapasztalata és megfontoltsága azonban nélkülözhetetlenné teszi. Devon kapcsolatban áll az Egyesült Államok és egyéb más állam vezetőivel, néha ő tartja a kapcsolatot ezen országok között. Devon, hivatása miatt, néha komoly veszélybe keveredik, azonban mindig helyt áll és ép bőrrel kerül ki a veszélyből. Bátorságára jellemző, hogy képes volt a Gestapo börtönéből megszökni a második világháború alatt. Különleges "képessége" a késdobálás, a Hurrá Turboman című epizódban (harmadik évad) ugyanis kiderül, hogy egy ideig Valentino, a késdobáló művésznéven futott egy vándorcirkuszban.

Bonnie Barstow

Bonnie Barstow Kitt fő technikusa. Édesapja eredetileg orvosnak szánta, de Bonnie, saját állítása szerint, nem bírja a vért. Az Alapítvány eredeti tervénél (a Karr-projektnél) még nem volt a szervezet tagja, azonban Kitt megépítésében már fontos szerepe volt. A Knight Rider könyvek szerint ő programozta többek között Kitt hangmintáját. Bonnie volt az első karakter, aki "hozzácsapódott" az eredetiekhez, mindjárt a második epizódban (Halálos manőverek). Általában a kamionban látni, mikor Kitt műszereit állítja be, javításokat végez, vagy éppenséggel egy teljesen új modult épít be. Bonnie emellett gyakran játssza a "kísérő" szerepét, mikor Michaelnek, vagy Devonnak például fogadáson kell részt vennie. Születésnapja november 24., szerencseköve a topáz. Egy nővérétől tudunk, aki Bostonban él. Patricia McPherson az első, a harmadik és a negyedik évadban játszotta Bonnie szerepét.

April Curtis

April Curtis a sorozat második évadjában csatlakozott a szereplőgárdához, miután Patricia McPherson kilépett. Feladata megegyezett Bonnie-éval, melyből leginkább attól tér el elődjétől, hogy egy „varázspálcá”-nak gúnyolt, vibráló vörös diagnosztikai eszközt használ Kitt állapotának leellenőrzésére. Előéletéről annyi ismeretes, hogy korábban egy utazási ügynökségnél dolgozott.

Harmadik Reginald Cornelius

Becenevén "RC" a negyedik évadban csatlakozott a csapathoz, miután barátaival segített megjavítani a szétroncsolt Kittet. Devon állást ajánlott az ambiciózus fiatalembernek, aki az évad folyamán sokszor segített Michaelnek és Kittnek az ügyek felgöngyölítésében. Ilyenkor általában "Daráló"-nak nevezett motorkerékpárján közlekedik és segít Michaelnak megbirkóznia a bűnözőkkel. Ilyen helyzetekben azonban néha alulmarad, mivel küzdősportokban való jártassága sokkal kisebb, mint Michaelé.