A történet alapján Kitt (Knight Industries Three Thousand) a valaha épített legfejlettebb autó, szuperszámítógépeivel képes bármilyen rendszert feltörni, hatékony védelmi rendszerrel van ellátva, és a nanotechnológiának köszönhetően képes alak- és színváltoztatásra. Emellett mesterséges intelligenciája ideális társsá teszi: logikus, precíz, tudása végtelen. A világ legjobb autója – és egyesek bármit megtennének a birtoklásáért.

A sorozatban szerepeltetett autók hármasa a "Sztár Kitt", egy 450 lóerős Ford Mustang Shelby GTR 500 KR, a "Támadó Kitt", a Mustang csúcssebességű változata mellyé a Sztár Kitt légterelők hozzáadásával változik, és a "Távirányított Kitt", a Sztár autó vezető nélküli változata.

Sarah Graiman a Stanford Egyetem PhD-hallgatója, aki édesapja, Charles (Davidson) nyomdokain jár. Amikor el akarják rabolni, Sarah rejtélyes üzenetet kap Kittől, mondván, Charles egy találmánya, hasonlóan a huszonöt évvel ezelőtti Kitthez – és hogy az édesapja élete veszélyben forog.

Sarah és Kitt felkutatják a lány gyermekkori legjobb barátját, Mike Tracert (Bruening), a huszonhárom éves veterán katonát, akit Sarah 18 éves kora óta nem látott. Az Irakban eltöltött szolgálat után Mike megcsömörlött és az elején vonakodó. Végül segít Sarahnak és felfedezik, ki is akarja megszerezni Kittet. Hozzájuk csapódik Carrie Ruvai (Poitier), az éles eszű FBI-ügynöknő, Charles és Sarah régi jó barátja. Mivel köti a barátság, őt is magukkal sodorják az események.

Szereplők:
Michael Knight:Justin Bruening
Sarah Graiman:Deanna Russo
Carrie Rivai:Sydney Tamiia Poitier
Billy Morgan:Paul Campbell
Alex Torres:Yancey Arias
Charles Graiman:Bruce Davison
Zoe Chae:Smith Cho